Apartment Interior Design | Prewar Park Avenue Loft New York City | New York | Leroy Street Studio


The design for this prewar Park Avenue apartment is based on two goals: to insert a modern space for displaying the clients’ art collection, and to create clear expanses of open spaces for their young family. The partitions in the apartment’s public zones were demolished to create a large, open living space. Taking advantage of the existing exposed beam layout as a framework, plaster art walls were suspended from the roof structure and hover just above the floor. Large millwork pieces animate each room creating a playful and practical counterpoint to the discrete cellular spaces of the original plan. The design is further marked by a juxtaposition of rough and delicate materials..........more
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive